Selecteer een pagina
 
Creatieve blokkade

Het moment dat je even niet op goede ideeën komt. Die keer dat je een deadline hebt, maar er echt niks goed uit je handen komt. Of je bent bezig met de marketing van je bedrijf en het lukt gewoon voor geen meter. Allemaal voorbeelden van creatieve blokkades. Het zijn de momenten waarbij je over wilt stromen van creativiteit en goede ideeën, maar je gewoon vastloopt.

En natuurlijk heb ik hier af en toe ook last van. En dat is knap irritant! Daarom ben ik altijd op zoek naar goede methoden om die creatieve blokkades zo snel mogelijk weer te verhelpen, zodat ik weer productief door kan werken.

Deze keer kwam ik op goede ideeën door het boek ‘Little Black Book’ van Otegha Uwagba. Een heerlijk klein boekje in pocketformaat. Staat leuk op je bureau, is makkelijk mee te nemen en staat vol met tips voor ondernemende, creatieve vrouwen. Ik deel hieronder de 6 leukste tips om een creatieve blokkade te verhelpen.

1. Doe iets buiten je genre

Daar bedoelt Otegha mee: doe iets wat je normaal niet doet, zodat je op andere gedachten wordt gebracht. Ga sporten tussen de middag, bezoek een theater in de avond of geef jezelf op voor een creatieve workshop. Dit soort dingen prikkelen je hersenen en zorgen ervoor dat je die creativiteit weer terugkrijgt.

2. Creëer een blije werkplek

Mijn nieuwe kantoor wordt op dit moment gebouwd en ik kan niet wachten om er te gaan werken. De afgelopen jaren heb ik diverse werkplekken uitgeprobeerd. Van thuis, een eigen plek in een kantoren verzamelgebouw, flexplek tot een koffietentje. En ja, een inspirerende werkomgeving helpt. Dus het is heel waardevol om voor jezelf te weten wat die plek is, zodat je op je productiefste en creatiefste blijft.

3. Wissel van werkplek

Wat ook kan helpen, is het wisselen van werkplek. Zoek eens een leuke flexplek in de buurt uit. Of ga elke vrijdagochtend naar een koffietentje om even een nieuwe omgeving te zijn. Je ziet, ruikt en hoort andere dingen en dat verhelpt zeker een creatieve blokkade.

4. Stop even als het niet lukt

Ik wil het liefste elke dag topwerk leveren. En dit lukt mij meestal aardig ;-), maar er zitten echt dagen bij dat het gewoon niet lukt. Dan komt die blog er gewoon niet uit, of kom ik niet op goede marketingideeën. Tip uit het boek: stop even als het niet lukt. Haal buiten een frisse neus of doe wat sportoefeningen en begin na een half uurtje opnieuw.

5. Social media detox

Creativiteit wordt vaak geblokkeerd door social media. Je kan er absoluut op goede ideeën komen, maar je kan jezelf er ook in verliezen. Met als gevolg dat je jezelf continu vergelijkt en je eigen creativiteit niet meer kan activeren. De oplossing: zet een social media detox in. Dus geef jezelf tijdens de uren dat je productief bent geen ruimte om dan je social media accounts te checken.

6. Spar met iemand anders

Deze tip uit het boek past ook helemaal in mijn straatje; het sparren met anderen. Het is soms misschien best eng om je ideeën of blokkades met anderen te bespreken, maar je leert hier juist ontzettend veel van. Doe het wel met de mensen die jou verder helpen! Dus verzamel de juiste (inspirerende) mensen om je heen.

Wat is jouw ultieme tip om uit een creatieve blokkade te komen? Deel hem in de comments hieronder!

Gratis content tips & downloads? Meld je aan!

  Meld je aan voor gratis downloads & content tips:

   Hello there!

   Ik ben Lynn

   Founder van She Talks Business!

   Een platform dat ik speciaal heb opgericht om andere ambitieuze jonge vrouwen te helpen hun business plannen te realiseren. Waste no more time & word lid van de VIP Newsletter om regelmatig tips, downloads & motivatie in je mailbox te ontvangen!

   Pin It on Pinterest